4H-DOGSITTERTOIMINTA -KOIRIA JA KAVEREITA

 

4H-dogsitter? Mikä se on?

4H-dogsitter hoitaa palkkiota vastaan koiria ja muita lemmikkieläimiä, yleensä omistajan poissaollessa. Suurin osa hoitotehtävistä, varsinkin kaupunkialueella, on koirien ulkoiluttamista, mutta etenkin viikonloppuisin tai loma-aikoina dogsitterin tehtäviin kuuluu koiran pitempiaikainen täysihoito joko lemmikin tai dogsitterin kotona. Toisinaan tarvitaan apua koiranäyttelyssä tai koulutuskentälläkin. Kissojen ja muiden pienten lemmikkieläinten ruokkiminen ja hoito soveltuvat niinikään dogsitterin tehtäviksi.

Jokaisesta hoitotehtävästä laaditaan eläimen omistajan kanssa kirjallinen hoitosopimus, johon kirjataan eläimen hoito-ohjeiden lisäksi kummankin osapuolen ja esimerkiksi eläinlääkärin yhteystiedot.
 

Miten pääsen 4H-dogsitteriksi?


4H-dogsitteriksi pääsee suorittamalla 4H-yhdistyksen järjestämän, noin 60 tunnin mittaisen 4H-dogsitter -kurssin. Kurssille pääset sinä vuonna, kun täytät 14 vuotta. Kurssilla opetellaan koiran perushoitoa sekä teoriassa että käytännössä, ja käydään tutustumiskäynneillä erilaisiin koirakohteisiin. Tutuiksi tulevat niin koiran turkinhoito, rakenne kuin ruokintakin, ja erityistä huomiota kiinnitetään koiran käyttäytymiseen ja käsittelyyn sekä eri rotuihin. Kurssin loppupuolella tutustutaan erilaisiin koiraharrastuslajeihin, opetellaan ensiapua ja saadaan tuhti tietopaketti käytännön asioista, jotka 4H-dogsitterin kuuluu hallita.

Kurssiin kuuluu myös loppukoe, jotka on suoritettava hyväksytysti saadakseen koiranhoitotehtäviä. Hyödyllisiä harjoitustehtäviä on koottu 4H-TOP-järjestelmään, ja näitä tehtäviä suorittamalla voi syventää tietämystään koiramaailmasta.
 


Mitä kurssin jälkeen?  

 

Oman paikkakunnan 4H-yhdistys huolehtii hoitotehtävien välityksestä dogsittereille.
Dogsitterit kuuluvat paikkakuntansa 4H-yhdistykseen, joka pitää sitterinsä ajan tasalla myös muista 4H-tapahtumista ja toimintamuodoista.

Kurssin jälkeen voit jatkaa mukavaa toimintaa koirien parissa Koira -kerhossa. Lisää kerhosta täältä.

 

ILMOITTAUTUMISET KURSSEILLE OVAT SITOVIA.