Taimikon teko Hyvinkäällä

Tuusulan 4H-yhdistys istutti nuorten kanssa tuhat taimea Hyvinkäällä

Järjestimme Hyvinkäällä paikallisille nuorille taimien istutuspäivän 17. toukokuuta 2023. Tavoitteenamme on kehittää ja tarjota konkreettisia toiminnallisia keinoja vaikuttaa omaan lähiympäristöön kestävän kehityksen ja kiertotalouden näkökulmasta. Taimienistutusprojekti sisältyy yhteen hankkeen kolmesta pääteemasta, jotka ovat bio- ja kiertotalous kestävän elämän perustana, ilmastoteot omassa maakunnassa ja nuorten yrittäjyyden kehittäminen. 

Saimme Hyvinkään kaupungilta oivallisen kohteen taimikon teolle ja UPM lähti mukaan yhteistyökumppaniksi. Heidän metsäpalvelutoimistolta oli asiantunteva työnjohto kohteessa, kun metsäasiakasvastaavat Petra Iso-Välkky, Seppo Vesalainen, Juho Nissinen ja Valtteri Vanhanen olivat huolehtimassa, että kaikki saivat perehdytyksen istuttamisvälineisiin ja osasivat hoitaa istutuksen. Tapahtumassa kävi noin 60 nuorta Puolimatkan koululta ja kansainvälistä väkeä, kun Erasmus opiskelijaryhmä saapui myös paikalle. Erasmus-oppilaat olivat kotoisin Portugalista, Ranskasta, Puolasta, Espanjasta ja Kroatiasta. Heille päivä oli erityinen kokemus, sillä kukaan ei ollut aiemmin istuttanut puita. 

Kohteelle istutettiin noin 1 000 kuusen taimea. Taimikon varttuessa kasvillisuus sitoo vuosi vuodelta enemmän hiiltä.  Istuttamassa olleet nuoret pääsevät ensi vuonna luokkaretkelle katsastamaan oman taimikon kasvua ja polkemaan korkeaa ruohoa pois taimien ympäriltä. Sää oli metsäasiakasvastaavien mukaan loistava istuttamiseen, pilvinen ja vähän viileä. ”Nuoret tekivät kyllä loistavaa työtä ja olivat nopeita työssään! ”, Petra Iso-Välkky kiittää.

Puolimatkan koulun Erasmus+ -projektin Climate Action Now vierailu Suomeen osui juuri oikeaan aikaan, sillä projektin aiheena on ympäristö, ilmastonmuutos ja se, miten jokainen meistä voi pienin teoin ja omakohtaisin arkisin valinnoin vaikuttaa omaan sekä ympäristön tulevaisuuteen. Opettaja Veera Toivonen näkee, että on tärkeää tehdä työtä paikallisesti ja lähialueilla. Lähellä tekeminen tuo konkretiaa ja auttaa seuraamaan omaa käden jälkeä helpommin. 


Lue laajempi artikkeli tästä.⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Iloiset taimikon tekijät koossa!