KERHOJA, LEIREJÄ, TYÖKOKEMUKSIA, YRITTÄJYYTTÄ, KURSSEJA, KANSAINVÄLISYYTTÄ

Tuusulan 4H-yhdistys toimii Keski-Uudenmaan kuntien alueella. Tuusulan 4H-yhdistyksen toiminta painottuu 6-12-vuotiaiden kerho- ja leiritoimintaan, sekä nuorten työelämävalmiuksien edistämiseen erilaisten kurssien, tilaisuuksien, hankkeiden ja esimerkiksi sivuiltamme löytyvien apujen ja ohjeiden avulla. Nuori voi myös työllistää itse itsensä 4H-yrittäjänä alalle, joka häntä eniten kiinnostaa.

Työllistämme 14-28-vuotiaita nuoria kotitalouksiin sekä yrityksiin ja yhdistyksiin mm. kodin-, lemmikkien-, puutarhan- ja lastenhoitotöihin. Työpalvelun tilauslomakkeeseen pääset tästä.

Tuusulan kylillä toimii koulujen toiminta-aikaan erilaisia 4H-kerhoja (mm. yleis-, kokki- ja keppihevoskerhot) alakouluikäisille.

4H-työn perustana olevat arvot (Harkinta, harjaannus, hyvyys, hyvinvointi) edistävät lasten ja nuorten kasvua vastuullisiksi, toiset huomioon ottaviksi aikuisiksi, jotka pystyvät luomaan arkipäivän hyvinvointia niin itselleen kuin muille.  Nuorten omat 4H-yritykset opettavat omatoimisuutta ja yrittäjyyttä.

Lisäksi teemme kouluyhteistyötä mm. hankkeiden, koulutusten ja metsäpäivien muodossa. Keväisin järjestämme maatalouden lannoite- ja siemensäkkien keräyksen Paijalassa.

4H on maailmanlaajuinen nuorisojärjestö, jonka tehtävänä on tukea lasten ja nuorten tasapainoista kehitystä ja elämänhallintaa edistämällä mm. nuorten omatoimisuutta, yritteliäisyyttä, arjen taitoja, yhteistyötaitoja sekä ympäristön kannalta kestävää elämäntapaa. Lue lisää 4H-järjestöstä.

4H-liiton tiedotteet löytyvät STT:n uutishuoneesta.

Tuusulan 4H-yhdistys on perustettu virallisesti vuonna 1982, mutta toiminta on alkanut jo vuonna 1927.

4H on harrastus, jossa omat unelmat ja kiinnostuksen kohteet yhdistyvät työelämätaitoihin ja yrittäjyyteen. 4H-työn tärkeitä arvoja ovat
- yritteliäisyys ja ahkeruus
- yhteistyö
- rehellisyys ja oikeudenmukaisuus sekä
- välittäminen ja suvaitsevaisuus.

4H-työn perusajatus on edistää lasten ja nuorten kasvamista aikuisiksi, jotka pään harkinnalla, käsien taidolla ja sydämen hyvyydellä pystyvät luomaan arkipäivän hyvinvointia niin itselleen kuin muille. 4H-toiminnan kulmakivenä on tekemällä oppiminen (Learning by doing).

Tuusulan 4H-yhdistys ry.

Metallimiehenkatu 2-4