4H-yrityskoulutus

Kevään 2024 yrityskoulutukset:

Klaukkalassa ti 7. & 14.5.

Jokelassa 15. & 22.5.


Lue lisää ja ilmoittaudu tämän sivun lomakkeella alempaa.

Tule 4H-yrityskoulutukseen  ja työllistä itse itsesi!

Oletko 13-28-vuotias? Oma 4H-yritys antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä helposti, turvallisesti ja ohjatusti. 

4H-yrityksen voi perustaa käytyään 4H-yrityskoulutuksen, josta saa valmiudet tulevaan toimintaan. 4H-yritys on keino tienata rahaa, mutta elinkeinosta ei ole kysymys. Yritys on harrastustoimintaa, ja etenet siinä aina omaan tahtiisi.

4H-Yrityksen perustaminen on helppoa, ensin tarvitset yritysidean. Yrityksessäsi voit esimerkiksi huoltaa polkupyöriä, myydä leivonnaisia, pestä ikkunoita, hoitaa lapsia tai tarjota kauppa-apua. Pienimuotoinen toimii hyvin, mutta suurempikaan ei ole kiellettyä. Yrityksesi voi suunnitella vaikkapa nettisivuja tai valmistaa vaatteita. 4H-yritykset ovat aina tekijöidensä näköisiä. Niitä on Suomessa jo yli 1800 ja 4H-yrittäjiä vieläkin enemmän. Kun kokeilet yrittäjyyttä jo opintojesi ohessa, saatat huomata, että siinä on juuri sinulle sopiva tapa tehdä hommia myös tulevaisuudessa. Käy tutustumassa  4H-liiton työ ja yrittäjyys nettisivuihin!

Sinä itse päätät, millaista bisnestä pyörität ja miten kauan. 4H-yrityksestä voit tehdä itsellesi myös kesätyön. Perusta yritys esimerkiksi kahdeksi kuukaudeksi ja myy vaikkapa virvokkeita uimarannalla. Saat työkokemusta, josta hyödyt takuulla myöhemmin kun seuraavan kerran haet töitä. Keski-Uudellamaalla toimii jo yli 40 4H-yritystä. Voit tutustua niihin tästä.

Yrityskurssin (1 op) ohjelma:

 • Oman osaamisen, vahvuuksien ja kiinnostuksen kohteiden tunnistaminen
 • Yritysidea (palvelu- tai tuoteidea) 
 • Liiketoimintasuunnitelma (4H-BMC eli Business Model Canvas)
 • Markkinointi, kilpailijat, asiakkaat
 • Kirjanpito, verotus ja kannattava yritys
 • Asiakaspalvelu
 • Kertaus ja palaute

Yrityksen perustavien kanssa sovitaan yksilötapaaminen, jossa käydään läpi 4H-yrityksen perustaminen (mm. liiketoimintasuunnitelman läpikäynti, perustamisilmoitus, yritysohjaajasopimus).

Yrityskurssi on maksuton. Jos innostut kurssin jälkeen perustamaan 4H-yrityksen, sinun on oltava Tuusulan 4H-yhdistyksen jäsen (40€/vuosi). Jäseneksi voit liittyä täällä. Saat samalla vaihtuvat jäsenedut käyttöösi.

Voit ilmoittautua seuraavalle yrityskurssille tämän sivun alalaidassa olevalla sähköisellä lomakkeella.
 

4H-yrittäjä:

 • Olet 13–28-vuotias
 • Saat kokeilla yrittäjyyttä harrastuksena ja toimit 4H-yrittäjänä itse haluamasi ajan
 • 4H-yrittäjä on aina 4H-yhdistyksen jäsen. Jos et vielä ole, liity tästä.
 • Yrityksesi myynti on 50 € – 8 000 € vuodessa
 • 4H-yrityksesi toiminta on hyvän maun mukaista ja sitoudut 4H:n arvoihin
 • Sinulla on oma yritysohjaaja, jonka kanssa teet kirjallisen sopimuksen
 • Teet 4H-yrityksen perustamisilmoituksen 4H-yhdistykseen
 • Teet kirjallisen suunnitelman 4H-yrityksestäsi
 • Voit osallistua Vuoden 4H-yritys -kilpailuun
 • Saat 4H-yrittäjän digitaalisen osaamismerkin
 • Voit saada opintopisteitä yrittäjänä toimimisesta⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠
 • Teet vuosittain sähköisen toiminta- ja talousraportin 4H-yrityksesi toiminnasta

Kevään 2024 4H-yrityskoulutusten ajankohdat

Hyrylässä ti 26.3. ja 2.4. klo 16:30-19:30.  Koulutus pidetään Hyrylän Ohjaamon tiloissa Autoasemankatu 1, 2. kerros, K-market Hyrrän vieressä. Portaat ylös ulkokautta esim. kaupan oven läheltä. Kurssin suorittaakseen tulee osallistua molempiin opetusiltoihin.

Klaukkalassa ti  7. & 14.5. klo 16:30-19:30. Monikon nuorisotilassa Kuntotie 7, 01800 Klaukkala. Sisäänkäynti pääovista nähden vasemmalle talon toiselta reunustalta. Kurssin suorittaakseen tulee osallistua molempiin opetusiltoihin. 

Jokelassa ke 15. & 22.5. klo 16:30-19:30. Jokelan koulukeskuksella. Kurssin suorittaakseen tulee osallistua molempiin opetusiltoihin. 

Osallistujat saavat 4H-yrittäjän työkirjat, joiden avulla omaa yritysideaa voi kehittää myös kotona. Ota mukaan muistiinpanovälineet ja puhelin, tabletti tai tietokone toimivalla nettiyhteydellä. Koulutus on maksuton. 4H-yrittäjäksi alkavien tulee liittyä paikalliseen 4H-yhdistykseen mm. raportointia ja tapahtumia varten. Koulutuksen suorittanut saa 1 opintopisteen.

HUOM tarjolla myös  4H-järjestön valtakunnallisia maksuttomia 4H-yrityskoulutuksia etäyhteydellä kevään 2024 aikana. Yrityskoulutukset toteutetaan kolmen illan kokonaisuuksina. Koulutuksiin voit osallistua mistä päin Suomea tahansa. Varaa paikkasi kevään etä 4H-yrityskoulutuksiin tästä! Muista ilmoittaa meille, kun olet suorittanut kurssin ja haluat aloittaa 4H-yritystoiminnan! 

Ilmoittautuminen 4H-yrityskoulutukseen

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Koulutuspaikka
4H-jäsenyys

Hyväksyn, että tietoni tallennetaan tapahtumanhallintajärjestelmään ja käsitellään tietosuojaselosteen mukaisesti.

Noudatamme tapahtumahallintatyökalun käytössä Euroopan parlamentin ja neuvoston asetusta 2016/679 sekä henkilötietolain 523/1999 10 §

Tutustu tietosuoja selosteeseen⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠